5 Способів продовжити термін придатності продуктів в своєму холодильнику – Корисні статті

Багато роблять помилку, викидаючи їжу після закінчення терміну придатності. Деякі продукти можуть зберігатися довше, чим передбачає ця дата. Наприклад, яйця, – якщо вони зберігаються в холодильнику при температурі нижче 5 градусів, вони не зіпсуються після закінчення терміну придатності ще протягом 3–5 тижнів. Заводський хліб може зберігатися в прохолодному сухому приміщенні до 18 днів після дати закінчення терміну придатності.

Молочні продукти можна заморожувати!

Заморожувати молоко можна строком до трьох місяців, але майте на увазі, що при заморожуванні молоко розширюється, тому в ємності для заморожування потрібно залишити місце, щоб вона не лопнула.

Щоб розморозити молоко, залиште контейнер на ніч в холодильнику або помістіть в герметичний поліетиленовий пакет і занурте в холодну воду.

тверді сири найкраще підходять для заморожування і можуть зберігатися від 6 до 9 місяців при заморожуванні в герметичному контейнері, в той час як напівтверді сири можуть зберігатися від 4 до 8 тижнів.

Молочні продукти, що продаються в картонних коробках, такі як сметана, сир і йогурт, можна заморожувати прямо в упаковці в перевернутому вигляді, щоб запобігти утворенню цвілі і кристалів льоду.

Тримайте зелень вологою

Петрушка, кріп, кінза і інші трави можуть зберігати свіжий вигляд до 2 тижнів. Замочіть зелень в холодній воді, струсіть надлишки води, обріжте кінчики і будь-які коричневі листя і гілочки, потім поставте пучок в банку з невеликою кількістю води. Накрийте банку поліетиленовим пакетом, закріпіть гумкою і міняйте воду кожні кілька днів. Завдяки цьому зелень не втрачає багато вологи при зберіганні в холодильнику.

Такі трави як розмарин або чебрець, при необхідності можна заморозити і використовувати відразу з морозильної камери.

Заготовки на зиму

Не впевнені, що соління з комори ще можна їсти? При правильному зберіганні термін споживання консервів з високою кислотністю, таких як помідори, збільшується до року після закінчення терміну придатності, в той час як м’ясо та овочі з низькою кислотністю можуть зберігатися від двох до п’яти років.

Як дізнатися, що пора їх викинути? Якщо банки заіржавіли, потріскалися, потекли або здулися – це може бути ознакою присутності бактерій!

Правильно розміщуйте продукти в холодильнику

Деякі фрукти, такі як яблука, банани та авокадо, виділяють етиленовий газ, який прискорює процес дозрівання чутливих до етилену продуктів, таких як виноград, листова зелень і брокколі. Тому зберігайте їх в різних ящиках холодильника.

ВАМ МОЖЕ СПОДОБАТИСЯ