6 Продуктів в повсякденному раціоні, з якими легко можна скинути вагу – Корисні статті

Багато хто з продуктів з ярликом “небажано для тих, що худнуть”, – це та сама їжа, яка, насправді, допоможе досягти мети. Зверніть увагу на наступні продукти:

Жирні молочні продукти

Пити знежирене і залишатися струнким? Це не завжди так, коли мова йде про молочні продукти. Недавнє дослідження показало, що ті, хто споживали більше жирних і цільних молочних продуктів, мали більш низький ризик надмірної ваги.

Як це може бути? при знежирюванні молока видаляються деякі незамінні жирні кислоти – той самий компонент, який дає відчуття ситості.

Порада: не бійтеся додавати в раціон різноманітні жирні молочні продукти. Обмежте продукти з високим вмістом цукру і купуйте простий йогурт без цукру і фруктових добавок.

макарони

У макаронних виробів дивно низький глікемічний індекс – це вміст вуглеводів за шкалою від 0 до 100, заснований на тому, наскільки швидко вони підвищують рівень цукру в крові. Чим менше число, тим більше часу потрібно для перетравлення, в результаті чого у вас залишається більше стабільне джерело палива для підтримки рівня енергії.

Цільнозернових паста потрапляє в діапазон 32 – 37. Для порівняння, глікемічний індекс білого хліба приблизно в два рази більше. Макарони з пшеничного борошна в середньому мають показник близько 40 – все ще значно нижче, чим білий хліб. А якщо змішати пасту з корисними продуктами, такими як морепродукти, овочі і оливкове масло, макарони виявляються зовсім не є небезпечним продуктом для стурбованих своєю вагою.

Порада: віддавайте перевагу цільнозерновим сортам пасти, додайте побільше овочів і відмовтеся від супер-сирних соусів на основі вершків.

Яйця, багаті високоякісним білком, корисними жирами і необхідними вітамінами і мінералами, є при цьому низькокалорійним продуктом – всього 70 калорій на яйце.

Курячі стегна замість грудки

Стегна індички і курячі стегна містять всього на 5 калорій і 1 г жиру більше, чим грудка. Темне м’ясо птиці, як правило, більш ніжне, соковите і багатше за смаком, чим біле м’ясо. Для його приготування потрібно не тільки менше масла, а й менше соусу або вершкових приправ, щоб зробити її більш смачною. це – відмінне джерело нежирного білка, який може добре насичувати.

Темне м’ясо містить більше міоглобіну, білка, що переносить кисень, який надає йому сіро-червоний колір, а також більше заліза і цинку – двох імуностимулюючих мінералів.

Щоденна чашка кави може не тільки допомогти щоранку вставати з ліжка. Він стимулює мозок і нервову систему і містить антиоксиданти, які можуть допомогти поліпшити метаболізм глюкози, що не тільки допомагає придушити апетит, але і знижує ризик діабету 2 типу. Кава з кофеїном також може стимулювати термогенез і здатність організму спалювати більше жирових відкладень, підвищуючи продуктивність у вправах на витривалість.

Хоча вплив кави на втрату ваги, ймовірно, мінімально, загальна користь для здоров’я є достатньою причиною, щоб випивати чашку або дві щоранку як частина повсякденного життя. Аналіз 36 досліджень 2014 року показав, що ті, хто пив ранкову каву, піддавалися найменшому ризику серцевих захворювань.

Темний шоколад

Всього один або два шматочки темного шоколаду можуть не тільки знизити рівень стресу, але і допомогти приборкати тягу до інших солодощів з цукром. Високий рівень стресу може привести до сплеску гормону кортизолу, який збільшує апетит і емоційне харчова поведінка.

Користь шоколаду залежить від концентрації флавоноїдів какао, які, як показали дослідження, мають безліч переваг для здоров’я, таких як поліпшення притоку крові до мозку і зниження ризику серцевих захворювань за рахунок зниження рівня холестерину, цукру в крові і артеріального тиску. Чим вище відсоток какао, тим більше користі.

ВАМ МОЖЕ СПОДОБАТИСЯ